Hlavní obsah

Neplatil daně, jak měl. Teď Cristiano Ronaldo uzavřel s berním úřadem dohodu, splatí 18,8 milionu eur

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo musí těsně před vstupem do turnaje řešit otázky velmi vzdálené kličkám a střelám na fotbalovém hřišti.

Reklama

Daňová kauza může portugalskou hvězdu posunout k odchodu ze španělské ligy.

Článek

Nejspíš nebude úplně náhodné, že pár hodin před výkopem utkání Portugalsko-Španělsko na MS v Rusku vešla ve známost zpráva o dohodě, kterou Cristiano Ronaldo učinil se španělskými úřady. A to v souvislosti s nedostatky, které byly odhaleny ve způsobu, jak platil, či spíše řádně neplatil daně.

Podle listu El Mundo došlo nyní k dohodě, že Cristiano Ronaldo zaplatí 18,8 milionu eur (483 milionů korun) a stráví dva roky ve vězení. Přičemž ve Španělsku je zvykem nahrazovat při prvním přestupku vězení kontrolami probační služby.

Podívejte se na profil portugalského týmu:

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Video: AP

Podobný příběh jako nyní Cristiano Ronaldo, hvězda Realu Madrid, zaznamenal zhruba před rokem Lionel Messi, argentinský „bůžek” sestavy Barcelony, kterého tehdy spolu s otcem poslal soud kvůli daním do vězení na 21 měsíců. Taktéž hypoteticky. U Messiho nakonec vše spravilo čtvrt milionu eur.

Co se týče Cristiana Ronalda, zmiňují britská média, přivolávající návrat někdejšího křídelníka Manchesteru United zpět do Premier League, že je Portugalec velmi nešťastný z toho, že se daňovou kauzou vůbec musí zabývat a že z něj úřady ve Španělsku udělaly viníka.

Dodávají, že se Portugalci nelíbí ani současná tabulka týdenních příjmů. Cristiano Ronaldo vydělává 350 000 liber týdně, Neymar v PSG až 619 000 liber a Messi 673 000 liber za týden.

V Realu Madrid už ale Ronaldovi chystají nabídku kontraktu nového. Budou čísla v něm obsažená k vyléčení bolavé Portugalcovy duše stačit?

Reklama

Doporučované