Hlavní obsah

Never Sol představila materiál z nové desky. Ta vyjde na podzim

Never Sol představila materiál z připravované desky.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Zpěvačka a skladatelka Never Sol si s deskou dala na čas. Příprava materiálu a jeho nahrání jí zabralo několik let. Nyní už má desku hotovou. Čerstvý materiál z desky, která vyjde na podzim, představila nad hladinou Vltavy živě i s kapelou.

Článek

Never Sol, vlastním jménem Sára Vondrášková, je česká hudebnice, která do povědomí širší veřejnosti přišla hlavně s písní Lay Down z filmu Ve stínu nebo reprezentováním České republiky na Red Bull Music Academy v Tokiu. V aranžích své atmosférické tvorby, postavené na syntezátorech a hlasu prokazuje, že je dobře obeznámena se současným popovým zvukem. Originální ji činí nádech melancholie a nekonkrétní písňové struktury, které ale mohou některé posluchače mást. Představila také živou kapelu.

„Hraje v ní Tonda Herczig a Tonda Procházka, máme spoustu synťáků a elektrický pady. Dříve jsem hrála s kapelou, ale těleso Never Sol prošlo postupem času velkými změnami. Dlouho jsem hrála sama, ale tu novou desku bych chtěla hrát v plném obsazení,” vysvětluje Never Sol.

Skládání věcí na desku a její nahrání může být i několikaletý proces. Tak tomu bylo i v případě Never Sol alias Sáry Vondráškové. Dokonce nám prozradila, že si ji nahrála sama ve svém podkrovním studiu, protože se jí tam pracovalo zkrátka nejlépe.

„Výroba materiálu na desku trvala tak poslední dva až tři roky, ta soustředěná práce posledního půl roku,” říká Never Sol.

Je hudebnicí na plný úvazek a kromě svého sólového projektu pracuje také na hudbě třeba k divadelním představením.

„Baví mě pracovat i pro projekty s instrumentální hudbou. Není potřeba, aby byl všude ten hlas. Do budoucna bych se takovým projektům chtěla věnovat více,” říká hudebnice Never Sol.

Více o chystané desce a její hudbě se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované