Hlavní obsah

Nizozemec si šel zaběhat a v polích našel lva

Foto: Profimedia.cz

Lvíče nalezené v poli v nizozemském Tienhovenu.

Reklama

Nizozemský běžec nalezl v polích mládě lva. Majitele se nalézt nepodařilo. Lvíče si do péče vzala místní nadace Stichting Leeuw.

Článek

Řadě lidí se už stalo, že při procházce v přírodě našli krabici se štěňaty či koťaty, která někdo odložil. Nizozemec, který si šel v neděli zaběhat do polí za obcí Tienhoven severně od Utrechtu, ale učinil objev daleko neobvyklejší: našel klec se lvem. Majitele zhruba čtyřměsíčního mláděte se policii zatím najít nepodařilo, informovala dnes nizozemská média.

„Dnes ráno kolegové v Tienhovenu dostali velmi zvláštní hlášení,“ napsali v neděli na Twitteru policisté a připojili fotografii lvíčete v kleci. „Viděli nebo slyšeli jste něco? Dejte nám to vědět,“ dodali.

„Procestoval jsem celý svět, abych uspával zvířata včetně lvů a tygrů, ale nikdy jsem nezažil nic podobného,“ řekl listu Algemeen Dagblad veterinář Peter Klaver, kterého policisté k malé šelmě přivolali. Klec, ve které se lvíče našlo, nebyla totiž příliš bytelná a zvíře z ní klidně mohlo každou chvíli uniknout.

Nakonec ale podle Klavera nebylo nutné lvíče uspávat a i s klecí bylo naloženo do auta a převezeno do města Anna Paulowna na severu Nizozemska. Místní nadace Stichting Leeuw, která se specializuje na péči o kočkovité šelmy, v neděli na Facebooku uvedla, že mládě je v karanténě a z „hektických událostí“ je velmi unavené. Dnes dodala, že lvíče „se výborně vyspalo a snědlo i první svačinu“. „Také první hračky přijalo s povděkem,“ uvedla nadace a připojila video.

„Pokud víte o někom, kdo si nedávno koupil lvíče, nebo víte-li něco o tomto konkrétním lvíčeti, prosím okamžitě nás kontaktujte, vyzvala dnes znovu nizozemská policie veřejnost.

Reklama

Související témata:

Doporučované