Hlavní obsah

Noc v muzeu? Galerie Louvre a Airbnb pořádají soutěž o pobyt v ikonické skleněné pyramidě

Výherce soutěže přespí v pařížské galerii Louvre.Video: Reuters

 

Reklama

Zájemci o noc v muzeu mají galerii Louvre do 12. dubna odpovědět na otázku, proč by byli skvělými hosty Mony Lisy.

Článek

Milovníci umění mají jedinečnou šanci strávit noc ve světoznámém pařížském Louvru. Muzeum ve spolupráci s internetovou společností Airbnb, jež zprostředkovává ubytování, totiž vyhlásilo soutěž. Její výherce a jeho doprovod si budou moci vychutnat aperitiv u obrazu Mony Lisy, večeři ve společnosti sochy Venuše Mélské, komorní koncert v salonku Napoleona III. a noc ve skleněné pyramidě. Podobná událost se koná vůbec poprvé. Přihlášky mohou zájemci posílat do 12. dubna, informoval list Le Parisien.

Zájemci musí do příštího pátku zaslat svou odpověď na otázku: Proč bych byl/a pro Monu Lisu skvělým hostem? Nezapomenutelná noc v muzeu se pro šťastného výherce a doprovod uskuteční 30. dubna.

Dva hosté budou v muzeu přivítáni po odchodu všech návštěvníků v 18:30. Výklad jim poskytne historik umění, který prováděl například exprezidenta USA Baracka Obamu či zpěvačku Beyoncé. V obývacím pokoji, který bude nainstalován u obrazu Mony Lisy od Leonarda da Vinciho, si budou šťastlivci moci vychutnat slavnostní přípitek, uvelebit se na sofa a poslouchat francouzskou hudbu z vinylových desek. Následně jim bude podána luxusní večeře u antické mramorové sochy Venuše Mélské. Vzápětí si budou moci poslechnout komorní koncert v salonku Napoleona III. a pak se uloží ke spánku v ložnici nainstalované ve skleněné pyramidě. V osm hodin ráno se bude podávat snídaně do postele, a to v tradičním pařížském stylu, nebudou tedy chybět voňavé čerstvé croissanty. Zaměstnanci muzea se poté s hosty rozloučí.

Airbnb soutěž pořádá u příležitosti 10. výročí založení. Od postavení skleněné pyramidy v Louvru zase uplyne 30 let.

Reklama

Doporučované