Hlavní obsah

Noční nálet na syrskou vesnici plnou rebelů si vyžádal 19 mrtvých, včetně žen a dětí

Letecký útok na vesnici Maaršurín si vyžádal minimálně 19 obětíVideo: AP

 

Reklama

Syrská rebelská vesnice v provincii Idlib se stala terčem leteckého útoku. Nálet si vyžádal minimálně 19 obětí, v oblasti roste strach z útoků syrské armády.

Článek

Rebelská vesnice Maaršurín na severozápadě Sýrie byla v noci na dnešek zasažena leteckým útokem. Nálety si vyžádaly nejméně 19 obětí, jsou mezi nimi i ženy a děti. Podle informací Syrské organizace pro lidská práva bylo zraněno dalších 25 lidí a 13 z obětí bylo z jedné rodiny.

Zatím není jasné, kdo nálet na vesnici provedl. Média spekulují, že to mohla být syrská nebo ruská letadla. Do provincie Idlib, kde Maaršurín leží, se stáhlo mnoho odpůrců syrské vlády a působí tam také ozbrojené radikální skupiny. Idlib je poslední z provincií, nad níž Damašek nemá kontrolu, ztratil ji v roce 2015.

Idlib není jen útočištěm několika radikálních skupin blízkých al-Káidě, z ostatních částí Sýrie se tam stáhly i tisíce civilistů, kteří patří k odpůrcům syrské vlády. Podle agentury AP v provincii roste obava, že armáda zahájí útoky a Idlib se stane rozsáhlým bojištěm.

Reklama

Související témata:

Doporučované