Hlavní obsah

Novomlýnské nádrže lákají ke strávení léta i letos, zájem je i o sjíždění Dyje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Hotely a kempy na jihu Moravy již plní rezervace. Loňská sezona byla v důsledku koronavirových opatření a omezených možností cestovat úspěšná a sehnat nocleh bude i letos složité například v okolí oblíbených novomlýnských nádrží.

Článek

Vyplývá to z odpovědí poskytovatelů ubytovacích služeb, které ČTK oslovila. Velký zájem je o půjčení lodí a vodáckého vybavení na sjíždění řeky Dyje. Lidé si plavidla rezervují i měsíc dopředu, řekl ČTK vedoucí Vodáckého centra Znojmo David Gros.

Hotel Aqualand Inn, který patří k Aqualandu Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku, zatím zaznamenal rezervace na červenec a srpen, ale i na konec června. „Obsazenost hotelu na tyto měsíce se začala zvedat s klesajícím počtem nakažených a hlavně s postupným rozvolňováním, kdy hosti, dle mého získávají větší naději v tom, že v létě jejich pobyt pandemie už neohrozí. Zájem je především o čtyř až sedmidenní pobyty. Větší zájem o rezervace očekáváme se zveřejněním termínu otevření akvaparku, který je hlavním lákadlem,“ řekl šéf marketingu Tomáš Svoboda.

Hotely a penziony by se podle pondělního vyjádření ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) mohly otevřít 24. května. Zatím není jasné, zda otevřou na 25 procent kapacity, jak vyplývá z rozvolňovacího balíčku, nebo bez omezení.

„Jelikož je celková kapacita hotelu 112 lůžek, znamenalo by otevření na 25 procent kapacity možnost ubytovat 28 osob, což se nevyplatí i s ohledem na to, že hosté k nám jezdí hlavně kvůli akvaparku. Nemohli bychom jim tedy poskytnout veškeré služby. Doufáme, že rozmezí mezi povolením otevřít ubytovací zařízení a akvapark nebude dlouhé, a proto plánujeme hotel otevřít současně s Aqualandem Moravia,“ konstatoval Svoboda. Dodal, že na sezonu se společnost připravuje rekonstrukcí hotelových pokojů a nyní už jen ladí drobné detaily.

Kapacita pevných lůžek v kempu Merkur u novomlýnských nádrží je už nyní na červenec a srpen vyčerpaná a plní se i ostatní měsíce. „V kempu je možné provádět rezervace na pevná lůžka, volná plocha pro stany a karavany se nerezervuje. Jsme připraveni otevřít ze dne na den. Jen přímo v areálu kempu nyní dokončujeme pumptrackovou dráhu pro milovníky cyklo, která by měla být v provozu do letních prázdnin. Co se týká kapacity, stále věříme, že omezeni nebudeme, a pokud ano, budeme rádi i za to málo hostů, které budeme smět přivítat,“ uvedla za kemp Lenka Andrlíková.

Omezené možnosti vycestovat přilákaly loni více lidí také ke sjíždění řeky Dyje, zájem je i letos. „Jak se rozvolňuje, tak za posledních deset dní se ozvalo spousta lidí, ani nestíháme. Lidé dlouhou dobu vyčkávali a teď se s objednávkami roztrhl pytel a všichni chtějí mít jistou loď. Myslím, že vodácká sezona bude dobrá, pokud ji zase nezarazí nějaké restrikce, ale jsme optimisté. Dyje je obecně vhodná pro rodiny s dětmi a milovníky starého vodáctví. Tak to bylo v minulých letech a letos nečekám žádnou změnu,“ sdělil Gros.

Reklama

Doporučované