Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj v Praze se dnes vrátí na Letnou. Podívejte se na přípravu obří nebeské show

Právě od metronomu na Letné bude večer odpálen novoroční ohňostroj. Podívejte se na přípravy

 

Reklama

„Jeden den matky měst" je název letošního novoročního ohňostroje v Praze. Bude odpálený dnes v 18 hodin z Letenských sadů.

Článek

Ohňostroj bude trvat zhruba jedenáct minut. Bude obsahovat 4795 pyrotechnických výstřelů a 236 efektů včetně laserové show.

Novoroční ohňostroj dostal název Praha dynamická aneb Jeden den matky měst.

„Skrze pomyslný jeden pražský den, rozdělený chronologicky do symbolických sedmi obrazů, budou diváci svědky pyromuzikální show, která rozzáří oblohu nad pražskými dominantními místy a památkami, jež jsou tematicky spjaté s jednotlivými obrazy ohňostroje," píše autor letošní show Martin Peter ve scénáři k ohňostroji.

Hudební doprovod celé produkce je sestaven z různých skladeb, včetně Smetanovy Mé vlasti a Libuše, dominovat ale bude hudba moderních autorů. Nejlépe slyšet by měla být v okolí Čechova mostu včetně Pařížské ulice.

Ohňostroj bude odpálen od metronomu z Letenských sadů. Propojen bude i s laserovou projekcí o rozměrech 50 krát 100 metrů na prostor svahu pod metronomem.

Právě Letenské sady vyhodnotil pražský magistrát jako místo s ideální viditelností, zejména po loňské zkušenosti, kdy se ohňostroj odpaloval z Vítkova a lidé si stěžovali, že byl velmi špatně vidět.

Ten letošní můžete nejlépe pozorovat z Dvořákova nábřeží, Pařížské ulice, Mánesova, Čechova a Štefánikova mostu anebo i přímo z Letenské pláně.

Seznam Zprávy chtěly divákům zprostředkovat ohňostroj živě, nicméně kvůli nestabilnímu obrazovému přenosu nabídneme až záznam i s hudebním doprovodem.

Reklama

Související témata:

Doporučované