Hlavní obsah

Nový hybrid Ford Escape nemusí být bezpečný. Výroba se o rok odkládá

Foto: Kevauto

Ford Escape, ilustrační fotografie.

Reklama

Model Ford Escape je na trhu už dvacet let. Letos měla na trh přijít již čtvrtá generace tohoto vozidla, zájemci si ale minimálně rok počkají. Nový plug-in hybrid řeší problém s možným vzplanutím motoru, stejný jako u modelu Kuga.

Článek

Americká společnost Ford Motor Company minulý týden uvedla, že odsouvá výrobu svého plug-in SUV hybridu Escape na příští rok. Kvůli přezkoumání částí motorů a baterií, stejných jako u vozů Kuga, které byly v Evropě stažené z prodeje. „Přesouváme výrobu plug-in modelu Escape v plném rozsahu do roku 2021. První Escape budou k prodeji příští rok,“ uvedl mluvčí společnosti Ford Motor.

Automobilka oznámila, že v září v Evropě stáhla z prodeje 20 500 plug-in hybridů Ford Kuga a pozastavila jejich prodej. Nyní se zabývá možným problémem s vysokonapěťovou baterií, která by v některých případech mohla vést k požáru.

„Protože sdílíme komponenty s modelem plug-in hybridu Kuga včetně bateriových článků, přesouváme výrobu do příštího roku. Spolupracujeme s dodavatelem bateriových článků, abychom co nejdříve našli řešení na otázku ohledně modelu Kuga v Evropě,“ dodal evropský mluvčí společnosti.

Ford, který vyrábí sportovně užitková vozidla Escape v závodě Louisville v Kentucky, nejprve naplánoval rozjezd jejich výroby na jaro. Kvůli koronavirové pandemii, během které byla automobilka nucena zavřít své továrny, jej ale odložil na léto.

Reklama

Doporučované