Hlavní obsah

Nový Jičín chystá regeneraci panelového sídliště Nerudova

Foto: Wikimedia, Phoenix CZE, CC BY-SA 4.0

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový Jičín chystá regeneraci panelového sídliště Nerudova za více než 50 milionů korun. Projekt počítá s obnovou zeleně, mobiliáře, ulic a chodníků, parkovacích míst, osvětlení a ploch pro trávení volného času.

Článek

Práce budou rozloženy do šesti etap, přičemž první by měla začít příští rok a poslední v roce 2027.

Zastupitelé města schválili koncepční studii, která navrhuje, jak obnovu území řešit. „Snahou města je získat na regeneraci sídliště finanční prostředky z ministerstva pro místní rozvoj. O dotaci na první etapu, kde se podle studie počítá s náklady 2,3 milionu korun, plánujeme žádat letos na podzim,“ uvedl místostarosta Václav Dobrozemský (ODS). Státní příspěvek by mohl pokrýt polovinu výdajů.

Na území sídliště je 18 bytových domů, v nichž žije téměř 400 domácností. Jejich potřeby město zjišťovalo v anketě a pak v on-line veřejném projednání.

„Občané nejčastěji poukazovali na nedostatek parkovacích míst, řadě z nich na sídlišti schází rekreačně sportovní vybavenost a citlivá je také problematika chovu psů. V rámci přestavby území by na sídlišti mělo dojít k vybudování parkovacích kapes a reorganizaci stávajících parkovišť,“ uvedla mluvčí novojičínské radnice Marie Machková. Na sídlišti vzniknou také místa, kde budou moci trávit volný čas děti, mládež i senioři.

Reklama

Doporučované