Hlavní obsah

O ČT se s Alex hádám, snad to bude mít vliv i na Mynáře. Witowská otevřeně o zákulisí své práce i přátelství s ženou kancléře

Moderátorka ČT Světlana Witowská otevřeně o své práci i přátelství s Alex Mynářovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Moderátorka Světlana Witowská se ve Výzvě Jiřího Kubíka poprvé objevila v roli zpovídaného před televizními kamerami. Řeč byla o prezidentském duelu, nedávné novinářské ceně i o tom, jestli nepřišla až příliš pozdě.

Článek

Světlana Witowská se už několikrát stala hvězdou sociálních sítí. Poprvé před rokem, když donutila tehdejšího vicepremiéra Andreje Babiše poslouchat ve studiu proti jeho vůli uniklé tajné nahrávky, na nichž konzultoval s novinářem své MF DNES, kdy mají publikovat zjištění o politické konkurenci. Podruhé, když těsně před prezidentskou volbou zaskočila za Václava Moravce a moderovala prezidentský duel mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

A potřetí nedávno, když ve studiu zpovídala místopředsedkyni KSČM Kateřinu Konečnou. Když jí Konečná odpověděla, že KSČM je jedna z nejdemokratičtějších stran, Světlana se neudržela a vyprskla smíchy. Dnes k tomu říká: „Přišlo mi to opravdu tak absurdní. Představila jsem si, co by na to řekla Milada Horáková.“

Minulý týden Světlana Witowská získala Novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského – za umění vést rozhovor „s nadhledem, důsledností a elegancí“.

Jak se k ní Andrej Babiš zachoval po odchodu ze studia? Proč se Miloše Zemana při prezidentském duelu ptala na to, zda peníze na jeho kampaň nepocházejí z trestné činnosti? A jak prožívá útoky některých politiků na Českou televizi? I na tyto otázky odpovídala Světlana Witowská ve Výzvě.

Vyjádřila se i ke svému dlouholetému přátelství s bývalou kolegyní z České televize, dnes manželkou hradního kancléře Alex Mynářovou. Právě to totiž někteří diváci považovali při moderování prezidentského duelu za handicap.

Záznam rozhovoru se Světlanou Witowskou najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované