Hlavní obsah

Obec Kyselka převzala do své správy kemp, má s ním smělé plány

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Obec Kyselka převzala do své správy místní kemp Ontario a připravuje ho na sezonu. Letos bude zkušební, protože obec teprve začíná s obnovou kempu.

Článek

Postupně by ale na místě mohl vzniknout areál nejen pro ubytování turistů, dětských táborů nebo firem, ale i místo pro koncerty a další obecní akce. „V letošním roce je prioritou nový hlavní rozvod elektřiny. A pak je to sociální zázemí, které musíme mít v pořádku, abychom sem lidi dostali a aby se tady mohly dělat společenské akce pro lidi z obce i pro veřejnost,“ uvedl starosta Kyselky Aleš Labík (nez.). Nezbytná bude nová vodovodní přípojka, stávající totiž vede přes cizí pozemky.

Areál s dřevěnými chatkami různých velikostí pro dvě až pět osob leží ve svahu nad obcí. Ubytovat se v něm může až 90 lidí. Z kempu je vidět na okolní lesy s rozhlednou Bučina i část bývalých lázní, které se poslední roky opravují. Kemp byl dvě desítky let v pronájmu, ale nájemce v poslední době do údržby příliš neinvestoval. Obec se proto rozhodla nájem neprodloužit a kemp převzít a opravit.

Podle Labíka obec s rozpočtem okolo 13 milionů korun nemá na to, aby rekonstrukci zaplatila naráz. Už letos by ale do kempu mohli přijet první hosté, kteří si vystačí se základním vybavením. Potřeba bude ještě obnovit vybavení chatek, jídelnu s kuchyní i dokončit toalety se sprchami.

Starosta Kyselky vidí v kempu i další potenciál. Na prostranství pod chatkami by mělo vzniknout pódium pro koncerty a další kulturní akce. Po opravě místního malého bazénu by to mohl být i cíl pro vycházky a výlety rodin s dětmi. Areál je nad obcí, ale zároveň dost stranou, aby případné akce nerušily místní. Je oplocený, což umožňuje pořádání akcí se vstupným. Ty například v otevřeném parku u místního kina možné nejsou.

Letošní základní úpravy kempu budou stát něco přes milion. S dalšími pracemi chce obec pokračovat v následujících letech s tím, že už by mohl kemp mít i příjmy, jež by rekonstrukci pomohly.

Reklama

Doporučované