Hlavní obsah

70 pohledů na současnou společnost (a jak ji formuje internet)

Foto: Barbora Tögelová, Seznam Zprávy

Osamělost, trendy na sociálních sítích, zahradničení nebo boom keramiky. I tato témata pokrývá pravidelný newsletter Pod čarou.

Reklama

Pod čarou, víkendový newsletter Seznam Zpráv plný společenských trendů a tipů na zajímavé čtení, slaví své 70. vydání. Matouš Hrdina v něm každou sobotu rozebírá zejména fenomény, které jsou ovlivněné rozvojem digitálních médií.

Článek

„Řada zahraničních médií začala v posledních letech věnovat pozornost oblasti, která se většinou označuje jako internet culture, tedy internetová kultura. Na digitálních platformách a sociálních sítích se totiž vytváří řada jevů a trendů, které se většinou nevejdou do žádné ze zavedených žurnalistických škatulek a bylo pro ně potřeba vymyslet vlastní pojem a žánr,“ vysvětluje Hrdina.

„Náš život už je díky těmto procesům výrazně „jinde“ než před deseti či více lety, ale ještě to často v plné míře nereflektujeme a nepíšeme o tom,“ dodává.

V newsletteru Pod čarou popsal různá témata od boomu astrologie přes úpadek nákupních center až po posedlost posilováním, která ale mají jednu společnou vlastnost – bez vlivu sociálních sítí a nových technologií by měla výrazně jinou podobu, než jakou v současnosti nabírají.

Newsletter, který odebírá 7 tisíc čtenářů, je unikátní i díky původním ilustracím Barbory Tögelové ze Seznam Zpráv. Projděte si 15 nejpovedenějších ilustrací, které vám přiblíží, o jakých tématech se v Pod čarou můžete pravidelně dočíst. Pokud jste tak ještě neučinili, budeme rádi, pokud se přihlásíte k odběru newsletteru.

+11

Reklama

Doporučované