Hlavní obsah

Obrazem: Prominenti, jimž platil Pelta drahé dárky, se sešli v Českém domě

Projev Miroslava Pelty před začátkem šampionátu v roce 2016.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Seznam Zprávy mají k dispozici fotografie z Českého domu ve francouzském Toulouse, kde se konal fotbalový evropský šampionát.

Článek

V červnu 2016 prožívalo Česko fotbalovou euforii. Národní tým se probojoval z prvního místa kvalifikační skupiny na turnaj Euro a měl před sebou tři utkání s atraktivními soupeři.

Fotbalová asociace pod vedením Miroslava Pelty k tomu do Franice pozvala celou řadu prominentních hostů. Šlo o vysoce postavené úředníky, politiky, soudce, manažery státních úřadů a společností, které bylo dobré si zavázat lukrativními zájezdy na sledovanou akci.

Dokumenty, které Seznam v minulých dnech publikoval, ukázaly, že šlo o výlety, které přišly Fotbalovou asociaci České republiky v jednotlivých případech na desítky, ale mnohdy stovky tisíc korun.

Nyní se Seznam Zprávám podařilo získat i čtyři roky staré fotografie, na kterých se VIP hosté baví v Českém domě v Toulouse, kde měla česká výprava v komplexu Les Abattoirs, jinak sídle Muzea umění na nábřeží řeky Garonny, společenské zázemí.

V úvodu článku pak přinášíme video s uvítacím projevem tehdejšího předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty.

Na obrázky se podívejte v galerii.

+9

Reklama

Související témata:

Doporučované