Hlavní obsah

Obrečel jsem, že mě rodiče nedali na matematickou, vzpomíná boxer Konečný

Lukáš Konečný se stále udržuje ve formě, kromě boxu se věnuje i podnikání a politice.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Patřil k medailovým nadějím na olympiádě v Sydney, kde ale neuspěl. Vynahradil si to mezi profesionály, kde dosáhl až na metu nejvyšší, a tak se může pyšnit pásem světového šampiona. Dnes už je ale především trenérem, podnikatelem a také politikem. „Myslím, že právě box mě naučil takové té disciplině a sebekázni, bez které člověk úspěchů nikdy nedosáhne,“ říká Lukáš Konečný.

Článek

„Základem je ale rodina, tak jsem byl vychovaný a nic důležitějšího neexistuje,“ tvrdí česká boxerská legenda. S manželkou se poznal ještě na škole a vychovávají spolu tři dcery. „Vedeme je také ke sportu, ale vrcholově už asi nic dělat nebudou, navíc je to teď táhne trochu i k umění, z čehož tedy moc radost nemám,“ usmívá se. „Zároveň bych jim v tom ale nikdy nebránil,“ dodává hned.

Mým vzorem byl vždycky táta, říká nejúspěšnější český boxer

Intimní zpovědi Lukáše Konečného.Video: Seznam Zprávy

V dětství se sám dobře učil a kromě sportu, ve kterém vynikal, ho bavila i matematika. „Po čtvrté třídě jsem se rozhodoval, jestli půjdu na sportovní, nebo na matematickou. Rodiče tehdy paradoxně vybrali sport a já to obrečel, chtěl jsem jít na tu matematickou,“ vzpomíná s úsměvem. „Na gymplu už mi ale ta matika zas tak nešla, tam mě možná víc bavil dějepis,“ říká Konečný, a pokud byste jej neznali, rozhodně byste v tu chvíli netipovali, že si povídáte s boxerem.

V ringu měl přezdívku chirurg. Ta ale nesouvisela s tím, že by chtěl studovat medicinu nebo něco podobného. „Ta přezdívka vznikla díky mému stylu, já jsem dával hodně úderů na spodek a poměrně často jsem v zápasech, ale i při tréninku soupeřům lámal žebra. Tak mi začali říkat chirurg,“ odhaluje tvrdší stránku své osobnosti Lukáš Konečný. Rodina mu při zápasech byla vždy oporou a často po duelech zvedal své dcery přímo v ringu na ruce. Při posledním vystoupení – na konci minulého roku – se situace obrátila. „Já už bych je teď neunesl a ony se domluvily, že zvednou mě,“ směje se při vzpomínce na kuriózní moment před vyprodanou O2 arenou v Praze.

Už při své sportovní kariéře myslel Konečný na jakási zadní vrátka, na to, co bude dělat, až boxerské rukavice definitivně pověsí na hřebík. Investoval do hospody. „Vždycky jsem měl rád dobré jídlo a pivo a myslel jsem si, že tomu trochu i rozumím,“ vysvětluje, proč se rozhodl právě pro tuto investici. Také mu není lhostejné dění ve městě a vstoupil i do komunální politiky.

Jaká místa byla důležitá v životě boxerské legendy Lukáše Konečného? Jak vypadá jeho život teď, po ukončení sportovní kariéry? Sledujte pořad Moje místa na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované