Hlavní obsah

Obří letecké modely, vypouštění meteobalonu i nová divadelní sezona

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu (6. 9. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Rána na Seznamu 6. 9. 2019

00:07 – Zprávy

06:55 – Snad každý malý kluk jednou toužil řídit motorku, vlak nebo letadlo. Některým se to splnilo díky povolání, jiným díky zmenšeným modelům. A právě jim bude v sobotu patřit letiště v pražských Lipencích. Uskuteční se tam 18. ročník přehlídky obřích modelů letadel nazvaný Lipenecký Obr 2019. Víc řekli Daniel Krob, předseda Modelklubu Lipence a bývalý náčelník klubu Mirek Macků.

„Lipence jsou specifické tím, že jde o přehlídku obřích modelů letadel. Tahle letadla člověk nemá kde jinde vidět,“ řekl v Ránu se Seznamem Daniel Krob. Mirek Macků dodal, že práce na sestavení jednoho modelu trvá minimálně rok a ceny za komponenty se mohou vyšplhat až na sto tisíc korun.

11:53 – Radek Hrdina živě: Jak se vypouští meteorologický balon

Radek navštívil meteorologickou stanici Libuš na okraji Prahy 4.

15:28 – Počasí

16:42 – Co píšou weby Seznamu

19:40 – Příští víkend se v Táboře uskuteční jedna z největších jihočeských akcí za celý rok. Táborská setkání 2019 opět nalákají tisíce návštěvníků na pestrý program. Detaily Seznamu řekl starosta města Tábora Štěpán Pavlík.

„O festivalu slýcháme, že jde o největší akci s husitskou tematikou v Česku. Trvá tři dny, má jak historickou, tak hudební složku,“ řekl Štěpán Pavlík. Letos se návštěvníci mohou těšit třeba na úvodní páteční scénku čtyř hejtmanů. Jednoho z nich si zahraje Pavel Nový.

30:04 – Zprávy

46:30 – Infoservis: Jak se vyvíjejí ceny pohonných hmot

49:30 – Radek Hrdina živě: Vypouštění meteorologického balonu

Věděli jste, že meteorologický balon ve výšce 30 kilometrů nad zemí praskne?

1:00:13 – Zprávy

01:05:41 – V Praze na Vítkově se až do 14. září koná už tradiční sportovně charitativní akce Teribear hýbe Prahou, kterou pořádá Nadace Terezy Maxové. Na Seznamu jsme přivítali ředitelku nadace Terezii Sverdlinovou.

„Trasa Teribear je dlouhá kilometr a půl, ale nemusíte ji jen běžet, bereme i chodce,“ řekla o charitativní akci Terezie Sverdlinová. Akce začala včera a bude trvat ještě osm dní. Lidé, kteří se chtějí zúčastnit, si musí zakoupit speciální čip, na nějž během určené doby sbírají kilometry. Za každý kilometr jde nadaci třicet korun.

01:19:35 – Nezačíná jenom školní rok, ale také třeba nová divadelní sezona. Co v ní nabídne jedna z pražských divadelních scén, Švandovo divadlo, prozradí jeho ředitel Daniel Hrbek.

„Návštěvníci se mohou těšit na premiéru hry Hadry, kosti, kůže. Je o soužití Holana a Wericha ve Werichově vile. Švandovo divadlo ale připravuje třeba i adaptaci románu Emily Brontëové Na Větrné hůrce,“ pozval Daniel Hrbek diváky Seznamu na nadcházející sezonu.

01:30:07 – Zprávy

01:39:20 – Už za pár dnů vstoupí do kin nový český snímek scenáristky a režisérky Zity Marinovové Román pro pokročilé. Ve hvězdně obsazené vztahové komedii se představí herci Marek Vašut, Vanda Hybnerová, Miroslav Etzler nebo Jitka Čvančarová. Tvůrce filmu vyzpovídal kolega Ján Bavala.

01:51:23 – Výleťák: Hrad Pernštejn

Věděli jste, že k hradu patří i rozsáhlá zahrada, kterou výletníci budou moci navštívit po rekonstrukci už v sezoně roku 2021?

Reklama

Doporučované