Hlavní obsah

Obsluha kavárny odmítla prodat sendvič muži, který chtěl nakrmit bezdomovce

V londýnském Costa Coffee nechtěli prodat sendvič muži, který chtěl nakrmit bezdomovce.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Adrian Pinsent vzal na nádraží Waterloo v Londýně do místní kavárny řetězce Costa Coffee bezdomovce, aby si vybral jídlo. Obsluha mu ho z bezpečnostních důvodů nechtěla prodat.

Článek

Pokud bychom vám prodali sendvič pro bezdomovce, porušili bychom bezpečnostní předpisy vydané provozovatelem nádraží. To si od obsluhy kavárny Costa Coffee na londýnském nádraží Waterloo vyslechl Adrian Pinsent. Do pobočky druhého největšího kavárenského řetězce na světě vzal hladového bezdomovce, aby si vybral něco k jídlu a k pití.

Barista Pinsentovi tvrdil, že by kavárnu provozovatel nádraží mohl zažalovat, pokud by předpisy porušila. To ho ale neodradilo, obsluze dal deset liber a odešel i se sendvičem a limonádou. Nahrávka konverzace, kterou v kavárně pořídil, vzbudila rozruch na sociálních sítích. Zhlédnout ji můžete nahoře nad článkem.

Záhy se ukázalo, že o bezpečnostních předpisech, kterými se obsluha kavárny oháněla, nevědí ani zástupci nádraží Waterloo, ani policie nebo vedení kavárenského řetězce. „Nemáme žádné předpisy týkající se cestujících, kteří chtějí na našem nádraží koupit jídlo člověku bez domova. Požádáme nájemce obchodů, aby to svým zaměstnancům připomněli, aby v budoucnu nedošlo k podobnému incidentu,” stojí v prohlášení společnosti Network Rail, provozovatele nádraží Waterloo, které cituje list The Independent. Prakticky totožně se vyjádřila i mluvčí Costa Coffee a dodala, že šlo nejspíše o nedorozumění.

Reklama

Související témata:
Sendvič

Doporučované