Hlavní obsah

Obyvatelé Opavy se mohou zapojit do velikonoční výzdoby města

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na větve instalované v květináčích umístěných na Dolním náměstím mohou obyvatelé města věšet vlastnoručně vyrobené velikonoční kraslice. Původně je měly zdobit děti z mateřských škol.

Článek

Město už nechalo nainstalovat na Dolní náměstí květináče, které budou postupně osazeny primulkami a větvemi pro umístění velikonočních kraslic. „Na dozdobení květináčů se měly podílet mateřské školy, které jsou v současné situaci zavřené. Bylo nám ale líto nechat květináče ležet ladem, vždyť doma je spousta dětí, které by si mohly zpříjemnit čas tvořením a svými výrobky potěšit kolemjdoucí,“ řekla vedoucí kanceláře primátora Jana Foltysová.

Radnice proto vyzývá všechny, kdo mají náladu a chuť se zapojit, aby vyzdobili vajíčka a kdykoli je zavěsili na volná místa na větvích v květináčích. „Kraslice musí být odolné dešti, proto by neměly být vymalované vodou rozpustitelnými barvami. Jinak se fantazii meze nekladou,“ dodala Foltysová.

Tvůrci či jejich rodiče musí počítat také s tím, že je třeba si donést vlastní mašli či provázek, kterými kraslici připevní. Větve budou instalovány od čtvrtka 11. března, květináče budou zdobit náměstí minimálně do konce Velikonoc.

Reklama

Doporučované