Hlavní obsah

Od Messiho debutu uplynulo čtrnáct let. Chybí mu jediné, vyhrát mistrovství světa

Od debutu Lionela Messiho v Barceloně uplynulo čtrnáct let.

 

Reklama

Argentinský génius se během své dosavadní kariéry zařadil mezi žijící fotbalové legendy. Třicetiletému Messimu zbývá získat jedinou trofej, která mu v bohaté sbírce chybí. S Argentinou chce v příštím roce vyhrát mistrovství světa.

Článek

Lionel Messi debutoval za barcelonský A tým 16. listopadu 2003 v přátelském utkání proti Portu, které tehdy trénoval José Mourinho. Od té doby si v dresu Katalánců připsal 600 startů, ve kterých vsítil 523 branek.

Stylem hry je přirovnáván ke svému krajanovi Diegu Maradonovi, počtem trofejí a individuálních ocenění ho však jednoznačně překonává. Maradona se ale může pyšnit titulem světového šampiona, který by Lionel Messi chtěl získat v nadcházejícím roce v Rusku. Zlatá Niké by tak doplnila třicet týmových trofejí, které má Messi ve své sbírce.

Pokud se to Messimu a jeho týmu povede, čeká Argentince dlouhá procházka. Po úspěšné kvalifikaci se totiž vsadil, že pokud pozvedne nad hlavu trofej světového šampiona, ujde pěšky 65 kilometrů. Taková je vzdálenost z města San Nicolás do jeho rodného Rosaria.

Reklama

Související témata:

Doporučované