Hlavní obsah

Od pondělí se vrátí auta do Koněvovy ulice ve směru do centra

Foto: Žižkovská televizní věž - Tower Park Prague

Ilustrační foto.

Reklama

Do opravované Koněvovy ulice v Praze 3 se od pondělí částečně vrátí automobilový provoz, a to ve směru do centra.

Článek

„Z centra bude doprava včetně autobusů MHD dále vedena po objízdné trase ulicemi Prokopova a Rokycanova. Koněvova se pro auta zcela uzavřela na konci srpna, na Žižkově to způsobilo dopravní komplikace,“ informovala mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Rekonstrukce ulice začala koncem června a potrvá do konce příštího roku. Nyní se opravuje první úsek mezi Rokycanovou a Prokopovou, od pondělí do konce roku budou pracovníci firmy Strabag pracovat na chodnících. „V roce 2021 pak budou práce pokračovat dalším úsekem k ulici Černínova,“ uvedla Lišková.

Projekt rekonstrukce připravila TSK, práce za 118,5 milionu korun provádí firma Strabag. Projekt obsahuje dva nové přechody s ostrůvky ve vozovce, a to na křižovatce s Hájkovou ulicí a u nové autobusové zastávky, která vznikne u Lukášovy ulice. Původně byl v návrhu ještě třetí na křižovatce s Ostromečskou. Radnici Prahy 3 se nepodařilo prosadit vybudování aleje stromů alespoň v části ulice.

Celková rekonstrukce navazuje na opravu Husitské mezi Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím, která začala v březnu roku 2018 a krátce po zahájení způsobila dopravní kolaps v okolních ulicích. Tehdejší vedení Prahy 3 kvůli tomu kritizovalo postup TSK a magistrátu. Bývalá primátorka Adriana Krnáčová v souvislosti s dopravními potížemi prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní“, za což se posléze omluvila.

Reklama

Související témata:

Doporučované