Hlavní obsah

Odklad řešení vládní krize, demokrati vybírají Trumpova vyzyvatele a začaly filmové Vary

Večerní zprávy 28. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Večerní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:14 Odklad řešení vládní krize

ČSSD vyčkává s odchodem z vlády. Ačkoliv podle jejího předsedy Jana Hamáčka trvá ústavní krize, po dnešním jednání s Andrejem Babišem řekl, že počká na výsledky dalších schůzek. Má od premiéra slib, že se pokusí prezidenta Miloše Zemana přesvědčit o tom, aby odvolal ministra kultury Antonína Staňka.

02:23 Kauza Pražská plynárenská

Tři hodiny zástupci pražské koalice řešili vyplacení milionových tantiém v Pražské plynárenské. Jde o případ, na který upozornil Seznam. Podle rozhodnutí z tohoto týdne dostane představenstvo městské firmy přes 18 milionů korun. Částku 300 tisíc korun pak získají i zástupci ANO a ČSSD, kteří seděli v dozorčí radě. Primátor Zdeněk Hřib před novináři zopakoval, že se mu to nelíbí. Ale připustil, že koalice v Praze ohrožena není. Zástupci vedení hlavního města se také domluvili na tom, že se vyplácení tantiém změní.

04:30 Demokraté vybírají Trumpova vyzyvatele

Souboj generací, ras a pohlaví – tak se mluví o první televizní debatě demokratických kandidátů na post prezidenta Spojených států. Zúčastnil se jí rekordní počet dvaceti mužů a žen, a televize NBC tak vysílání musela rozdělit do dvou večerů. Z obou se vyprofilovali nejsilnější vyzyvatelé současného prezidenta – republikána Donalda Trumpa.

09:11 Z Prahy do Brna ve zúžení

Začaly prázdniny – tisíce Čechů hned v pátek vyrazily na dovolenou. A to v době, kdy na hlavní dopravní tepně, dálnici D1, pracují stavební firmy hned na šesti úsecích. Náš reportér Petr Švihel projel trasu mezi Prahou a Brnem mimo špičku. I tak jel přes 52 minut ve zúžení.

11:06 Okolo Brna zkolabovala doprava

Kromě zúžení na D1 musejí řidiči počítat s problémy i na dalších místech jižní Moravy. Vedou přes ni dvě hlavní trasy do jižní Evropy a policie posílila hlídky o desítky lidí. V okolí Brna odpoledne kolabovala doprava.

12:48 Začal karlovarský filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním ceremoniálem Mezinárodní filmový festival. Letos už po čtyřiapadesáté a s hlavní hvězdou – oscarovou herečkou Julianne Moore. Festivalové dění sleduje reportérka Tereza Willoughby.

17:15 Autorský výběr událostí dne podle redaktora Jiřího Burýška

Reklama

Doporučované