Hlavní obsah

Olomoucké Výstaviště Flora uspořádá selské a zahradnické trhy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Venkovní selské a zahradnické trhy bude od konce dubna pravidelně pořádat Výstaviště Flora v Olomouci. Selské trhy zaměřené na regionální produkci potravin budou poprvé v pátek 23. dubna a poté po 14 dnech až do října.

Článek

Zahradnickými trhy, které nahradí zrušenou jarní etapu výstavy květin Flora, olomoucké výstaviště ožije o třech víkendech v dubnu a květnu. Venkovní trhy byly dosud kvůli pandemii koronaviru zakázány, jejich organizaci vláda od 12. dubna opět povolila.

Páteční selské trhy podle Evy Číhalové z Výstaviště Flora nabídnou balkonové květiny, pečivo, mléčné výrobky, uzeniny a další potravinářské speciality od českých producentů. Na víkendových zahradnických trzích pak bude k dostání pestrý sortiment zeleninových přísad, balkonových květin, bylinek, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb.

Selské trhy se budou až do října konat každých 14 dní vždy v pátek od 11:00 do 17:00 ve Smetanových sadech za pavilonem A. „Letos chystáme jednu novinku. Každý měsíc se trhy ponesou v duchu nějakého tématu. Už teď můžu prozradit, že duben bude věnovaný pečivu a květen hlávkovému salátu,“ řekla Číhalová.

Venkovní zahradnické trhy budou o víkendech 24. až 25. dubna, 15. až 16. května a 22. až 23. května. Zahradnické trhy jsou každoročně součástí květinových výstav Flora. „Protože tuto výstavu ani letos uspořádat nemůžeme, rozhodli jsme se zorganizovat alespoň samostatné zahradnické trhy, na které bude vstup zdarma,“ uvedla manažerka projektu Zuzana Chalupová. Návštěvníci si budou moci koupit zeleninovou přísadu, balkonové květiny, bylinky, školkařské výpěstky a zahradnické pomůcky a potřeby. Vstup na selské a zahradnické trhy bude zdarma.

Výstaviště Flora kvůli epidemii nového koronaviru zrušilo jarní etapu největší a nejstarší tuzemské květinové výstavy Flora Olomouc, kterou mělo hostit na konci dubna. Jarní etapa Flory byla kvůli koronaviru zrušena už loni, poprvé za 60 let její existence. V loňském roce se konala pouze letní a podzimní varianta výstavy Flora.

Reklama

Doporučované