Hlavní obsah

Opavský magistrát nechá zmodernizovat semafory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Ilustrační snímek.

Opavský magistrát nechá za více než 34 milionů korun zmodernizovat semafory na šesti křižovatkách. Nový systém především umožní řidičům plynulejší průjezd městem.

Článek

„Řada semaforů už dosluhuje a volá po modernizaci,“ řekla mluvčí města Lada Dobrovolná. Rekonstrukce se podle ní týká šesti křižovatek. U nich nastane modernizace světelných signalizačních zařízení a stožárů včetně kabelových rozvodů, koordinačních kabelů. Zřízen bude i nový dispečink.

Součástí projektu jsou také stavební úpravy zpevněných ploch a chodníků. „Stávající signalizační zařízení na těchto místech jsou stará patnáct dvacet i více let a jsou za hranicí životnosti. Není možné čekat, až nebudou provozuschopná či natolik poruchová, abychom riskovali bezpečnost řidičů a chodců,“ řekl primátor Tomáš Navrátil (ANO).

S pracemi začne firma vzešlá z výběrového řízení v dubnu. Celkově vyjdou na 34,5 milionu korun. Modernizace systému světelných signalizací na křižovatkách umožní plynulejší průjezd městem. „Nový systém bude mimo jiné umět zajistit i preferenční průjezd vozům integrovaného záchranného systému, tedy například sanitkám či hasičům,“ uvedl náměstek primátora Michal Jedlička (KDU-ČSL).

Doporučované