Hlavní obsah

Opavský majáles si návštěvníci letos užijí z automobilů

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavský majáles bude mít letos kvůli protiepidemickým opatřením podobu autokoncertu. Programem bude návštěvníky provázet opavský stand up komik Jakub Plaskura a na akci vystoupí skupiny Poetika, Th!s s Vojtou Kotkem či Munroe.

Článek

Návštěvníci se mohou těšit na studentskou módní přehlídku limitované kolekce oblečení speciálně vytvořené k 30. výročí Slezské univerzity nebo křest sborníku Artemisia, který je sbírkou tvorby mladých studentů. Majáles se uskuteční 29. května od 17. hodin u víceúčelové haly v Městských sadech.

„Majáles bude letos opravdu jiný, do poslední chvíle jsme doufali, že vymyslíme vhodnou variantu, která by se dala zrealizovat i za přísných hygienických podmínek. A nakonec to vyšlo. Autokoncert je první událostí svého charakteru na území Opavy. Doufám, že se lidem tento zážitek bude líbit, protože nám se už jen ten nápad líbí neskutečně. Bude to sice úplně něco jiného, než jsme zvyklí, ale bude to stát za to,“ uvedla prezidentka Studentské unie Slezské univerzity Lucie Zelinková.

Návštěvníci autokoncertu nebudou ochuzeni ani o vyhlášení tradiční volby krále a královny Opavského majálesu. Naopak divadelní den se z důvodu koronavirových opatření letos neuskuteční. Chybět nebude ani občerstvení, které si návštěvníci budou moci objednávat přes SMS s dodáním jídla přímo do auta. Chystá se i pivní speciál, který bude uvařen pouze pro tuto akci.

Předprodej vstupenek začne 10. května. Vstupné ve výši 200 Kč zahrnuje platbu za jedno auto, kdy nehraje roli, jestli v něm budou sedět tři čtyři nebo maximálně pět lidí. Návštěvníci autokoncertu se budou muset při vjezdu do areálu prokázat negativním antigenním či PCR testem, který nesmí být starší než 48 hodin. Mohou mít také certifikát o kompletní dávce očkování proti covidu-19 nebo doklad o tom, že v předešlých 90 dnech onemocnění prodělali. Podrobnosti k akci lze najít také na webových stránkách www.majalesopava.cz.

Reklama

Doporučované