Hlavní obsah

Oprava mostu v Horních Počernicích omezí na mnoho měsíců provoz na D10

Foto: Mapy.cz

Místo, kde se bude několik měsíců opravovat.

Reklama

V úterý 22. září začne Technická správa komunikací s opravou mostu v Horních Počernicích přes dálnici D10. První etapa rekonstrukce by měla být dokončena 22. prosince.

Článek

Jedná se o most přes D10 – Novopackou. Práce na 1. etapě by měly skončit do konce roku 2020 a po zimní přestávce budou pokračovat až do června 2021.

„Stavební práce spočívají především ve zhotovení nových závěrných zdí, osazení nových mostních odvodňovačů a mostních závěrů, zhotovení železobetonových chodníkových říms, položení celoplošné izolace mostu a vozovkového souvrství, osazení nového zábradlí, sanaci podhledu a boků nosné konstrukce a sanaci spodní stavby,“ uvedla společnost.

Jedná se o dvě hlavní etapy, které spočívají v uzavření jedné poloviny mostu, kdy provoz bude řízen kyvadlově v jednom jízdním pruhu dynamickou světelnou signalizací, případně regulovčíky.

„Dále budou z důvodu odstranění stávající římsy a osazení ramenátů pro pracovní plošinu ve dnech 24. 9. – 28. 9. od 21:00 do 6:00 noční uzávěry na D10. Jedná se vždy o uzavření jednoho jízdního pruhu na D10. Zbylá část dne bude bez omezení na dálnici,“ dodala firma.

Reklama

Doporučované