Hlavní obsah

Opravený sběrný dvůr v Litomyšli otevře později kvůli nedostatku materiálu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Litomyšl na Svitavsku otevře opravený sběrný dvůr o tři měsíce později. Je nedostatek materiálu, a stavební firma proto nedokončila práce v plánovaném termínu, tedy do konce září.

Článek

„Stavět jsme začali v březnu a tehdy to vypadalo, že vše půjde podle plánu, tedy že na konci září bude objekt hotový. Bohužel, všichni víme, jak covid ovlivnil situaci ve stavebním trhu, chybí materiály i pracovníci a ceny neúměrně rostou, takže jsme po dohodě s dodavatelskou firmou přistoupili na pozdější termín kolaudace,“ řekl místostarosta Radomil Kašpar (KDU-ČSL).

Cenu 19 milionů korun, která vzešla ze soutěže, musí firma dodržet, 16 milionů zaplatí město z dotací Státního fondu životního prostředí. Podle aktuální dohody s firmou má být areál hotový do konce listopadu a kolaudace a otevření dvora bude na začátku roku.

Součástí rozšířeného sběrného dvora bude provozní objekt se sociálním zázemím pro zaměstnance, sklad, rampa s ocelovými velkoobjemovými kontejnery a automobilová mostní váha.

Pro snazší recyklaci odpadů se při modernizaci počítá s pořízením kontejnerů na znečištěné obaly, absorpční činidla, azbestový odpad, asfaltovou lepenku, stavební suť, trávu, větve, kompost, papír, plast, sklo, železo, pneumatiky, dřevo, chlazení, velké spotřebiče a televize.

Město také uvažuje, že by ve sběrném dvoře v budoucnu otevřela re-use centrum, kam obyvatelé budou moci odložit věci, které již nepotřebují, ale jiným lidem mohou ještě posloužit.

Reklama

Související témata:

Doporučované