Hlavní obsah

Oškubané kuře místo vánočního stromku, lelkující zaměstnanci a kampaň, kam se podíváš

Den očima Martiny Spěváčkové.

 

Reklama

I čtvrtek s datem 20. prosince byl bohatý na události. Jaké zaujaly Martinu Spěváčkovou?

Článek

Oškubané kuře nebo prašivka - i takové přezdívky dostal vánoční strom v Římě. Jehličí mu totiž padá tak intenzivně, že se město obává, jestli z něj na svátky nezůstane jen opelichané torzo. Předčasně uschlý tradiční symbol Vánoc se stal už předmětem mnoha vtipů od obyvatel města. Strom, který je vysoký 21 metrů a byl přivezen z Jižního Tyrolska, začal totiž opadávat v podstatě hned poté, co byl vyzdvižen a co na něm byla rozsvícena vánoční světla. Od nápadné proměny ho nezachrání ani 600 stříbrných ozdobných koulí.

V Petrohradu se rozpadá tolik manželství, že se pravoslavná církev rozhodla posílat rozvádějící se páry nejprve k duchovnímu s diplomem psychologa, aby jim zkusil pomoci, než rozvod definitivně zpečetí. Knězi Alexandru Ďagilevovi se za rok podařilo pomoci 18 párům. Jeho počin do statistik ale až tak moc nezasáhl. Loni duchovní v petrohradských kostelech oddali 1508 párů a vyhověli 820 žádostem o ukončení manželství.

Zaměstnanci tuzemských firem před Vánoci stráví v práci nepracovními aktivitami na internetu 100 minut denně. Oproti loňsku je to nárůst o pět minut. Nejčastěji lelkující zaměstnanci vybírají vánoční dárky, dovolenou nebo tráví čas na sociálních sítích. Firmy tak za poslední pracovní měsíc před Vánoci v průměru přišly o 5625 Kč za každého zaměstnance.

Hůře než české firmy jsou na tom ale ty ruské. Přišly letos kvůli kybernetickým útokům přibližně o 116 miliard rublů, což je v přepočtu zhruba 43 miliard korun. Ztráty kvůli hackerům hlásí každá pátá společnost. Vyplývá to z první podobné zprávy ruské Národní výzkumné finanční agentury. Podle ní v Rusku následkem útoků hackerů přišel jeden podnik v průměru o téměř 300 000 rublů, tedy přes 110 000 korun.

Reklama

Doporučované