Hlavní obsah

Ostravská univerzita chystá on-line kariérní festival

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostravská univerzita připravila na příští týden třídenní on-line kariérní festival nazvaný Za kariérOU. Kromě nabídek práce, praxí nebo stáží budou jeho součástí také streamy se zaměstnavateli, motivačními přednáškami a workshopy.

Článek

Festival potrvá od 12. do 14. dubna. „Hledat práci v době globální pandemie je obtížné, mnoho firem se zdráhá přijímat nové zaměstnance a navazování pracovních kontaktů celkově vázne. Značný podíl pracovních příležitostí se uchazečům o práci podaří najít právě na základě známostí nebo osobních kontaktů. Ostravská univerzita se proto na potřeby pracovního trhu rozhodla reagovat zábavnou a interaktivní formou. Na kariérním festivalu postaví své virtuální stánky nejen soukromé a státní firmy, ale také neziskové organizace nebo školy,“ uvedla mluvčí univerzity Lucie Fremrová.

Program účastníkům nabídne kromě klasického kariérního poradenství také moderované talkshow se zástupci firem, on-line pohovory s personalisty nebo panelovou diskusi zástupců českých firem.

„Návštěvníkům festivalu nabízíme možnost porovnat všechny výhody i úskalí práce pro různé organizace a najít mezi nimi cestu k jejich vysněnému povolání. Podařilo se nám získat státní i soukromé firmy, malé neziskové organizace i velké společnosti. Myslíme i na podnikavé studenty, pro které máme připraveny rady a tipy, jak rozjet svůj vlastní byznys,“ uvedla vedoucí poradenského centra Kamila Hýbnerová.

Podobně jako Ostravské univerzita své aktivity kvůli pandemii koronaviru do on-line prostoru přesouvají i další instituce. Například VŠB - Technická univerzita Ostrava takto před několika týdny připravila den otevřených dveří či svůj pracovní veletrh kariéra+.

Reklama

Doporučované