Hlavní obsah

Ostudný konec projížďky po Vltavě. Natáčení s Václavem Koptou bylo dramatické

„Byl jsem malý vzteklý chlapeček,“ vzpomíná Václav Kopta. Bratr mu vymyslel přiléhavou přezdívku. Jakou?Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Libochovice jsou na první příčce osudových míst Václava Kopty. Herec a textař nás jimi provedl spolu se svým starším bratrem, výtvarníkem Janem.

Článek

Jan Kopta ilustroval Václavovu knížku vzpomínek na dětství a pubertu. Nejen kvůli názvu Prodloužená jízda je na každém obrázku variace na „kulatý” autobus Škoda 706 RTO. Druhý důvod je, že Václav tento typ veterána miluje (a umí ho řídit), a třetí, že z Prahy do Libochovic vozil rodinu Koptových právě on.

Co na sebe synové slavného textaře Pavla Kopty prozradili? Jakou přezdívku dal Jan vztekajícímu se Václavovi při hraní Člověče, nezlob se? A kdo koho střelil diabolkou mezi oči? Zjistíte z videa v úvodu článku.

Druhá ochutnávka pořadu Moje místa je z Vltavy. Co se stalo při Václavově první letošní plavbě na jeho lodi Viktorka? „Kdykoli se k přístavu přiblížím, stroje přestávají fungovat a lidé propadají panice,” naznačuje milovník lodí.

Premiéru pořadu Moje místa Televize Seznam vysílá ve středu 18. 9. ve 21 hodin. Po ní následuje půlhodinový profilový rozhovor, v němž Václav Kopta ještě prozradí, proč se bojí démona alkoholu, proč nesnáší zametání problémů pod koberec, jak snášel ústup z výsluní po úspěchu filmu Sněženky a machři a jak vznikají jeho texty k písničkám Marty Kubišové nebo Lucie Bílé. Intimní zpovědi začínají v TV Seznam ve 21:30.

Oběma pořady provází Blanka Kubíková.

Starší vydání pořadu Moje místa a Intimní zpovědi najdete na portálu www.televizeseznam.cz.

Reklama

Doporučované