Článek
Tomáš Nyári vyhrál celorepublikovou soutěž, která trvala půl roku. Ti nejlepší z nejlepších barmanů mají za sebou spoustu hodin učení, získávání mnoha návyků a zkušeností. „Barman toho musí zvládat hodně. A to už od úplných základů, jako je hygiena za barem, přes znalosti různých produktů, jak se vážou a kombinují,“ říká nejlepší barman České republiky Tomáš Nyári.
Správný barman musí zvládat i psychologii a poznat, čím udělat hostovi radost. „Používám sérii jednoduchých otázek. Jestli má dotyčný alergii, co má, nebo naopak nemá rád,“ dodává Nyári.
Letní grilování
Tipy na letní jídlo. Ryba se na grilu dá skvěle vyudit
Jak vyhrát trojboj chobotnice - bůček - ananas
V dnešní době se prý podle barmanů upouští od příliš alkoholických koktejlů. Naopak se dávky alkoholu snižují, aby mohli lidé popíjet na zahrádce a nebát si dát drinků více.
Tip na letní drink
Letní koktejl Tomáše Nyáriho obsahuje jako základ čerstvou bezinkovou šťávu. Dále do drinku patří citronová šťáva, sodovka a kvalitní gin.
Jak se tento letní drink připravuje, se podívejte ve videu nad článkem.
Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 9:00.
Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.