Hlavní obsah

Papež v Chile vystoupil z papamobilu, aby pomohl zraněné policistce. Poté odletěl do Peru

Papež na návštěvě Jižní AmerikyVideo: AP

 

Reklama

Papež ve čtvrtek při cestě ze mše vystoupil z papamobilu, aby pomohl policistce, která spadla z koně. Po návštěvě Chile zamířil do Peru.

Článek

Papež František ve čtvrtek na závěr návštěvy Chile zavítal do města Iquique, kde sloužil třetí mši v této zemi. Při mši vyzval k otevřenosti vůči migrantům, jejichž počet v místním regionu v posledních letech výrazně vzrostl. Podle chilských médií se mše účastnilo asi 90 000 lidí.

Papežovu návštěvu Chile ve čtvrtek provázely dvě nevšední příhody. Cestou do Iquique na palubě letounu oddal letušku a stevarda, kteří nestihli před osmi lety uspořádat církevní sňatek v Chile kvůli tamnímu ničivému zemětřesení.

Cestou ze mše pak František překvapil ochranku i dav lidí, který ho vítal u silnice. Vystoupil totiž ze svého papamobilu, když uviděl policistku, která spadla z koně.

Kůň se splašil právě kvůli projíždějícímu papamobilu. Papež ušel několik metrů, aby zjistil, zda je policistka v pořádku. Poté u ní počkal, než dorazili zdravotníci.

?Do Peru František odletěl z Chile ve čtvrtek večer. Kromě posílení katolické víry je jeho cílem i podpora ochrany deštných pralesů a také domorodců, kteří v nich žijí.

František je prvním papežem, který navštívil Peru od roku 1988, kdy do země zavítal Jan Pavel II. Týdenní návštěvu Jižní Ameriky ukončí papež v sobotu v Limě, potom se vrátí do Vatikánu.

Reklama

Související témata:

Doporučované