Hlavní obsah

Co spojuje PSG a Manchester City? Domácí tituly, petrodolary a selhání v Lize mistrů

Manchester City a Paris St. Germain v domácí soutěži dominují.Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

V Anglii i ve Francii znají letošního mistra už s pětizápasovým předstihem. Týmy Manchester City i PSG letos v Premier League, respektive League 1, dominovaly.

Článek

Manchester City o víkendu porazil Tottenham na jeho hřišti 3:1 a zároveň Manchester United prohrál doma s West Bromwich Albion 0:1. Citizens tak oslavili už třetí titul od doby, kdy do klubu vstoupil šejk Mansúr.

To majitel Paříže Nasser Al-Khelaifi se od doby, kdy vlastní tým z francouzské metropole, nedočkal titulu pouze ve dvou případech. Letos navíc Paříž oslavila titul po výhře 7:1 nad druhým Monakem.

Manchester City i Paříž St. Germain mají po 33 ligových odehraných zápasech shodně 87 bodů a v závěru sezony budou útočit na stobodovou hranici.

Šejk Mansúr ze Spojených arabských emirátů a Nasser Al-Khelaifi z Kataru za deset respektive sedm let investovali do svých klubů už miliardy eur.

Důkazem nekonečných investic byla přestupová období v probíhající sezoně. Paříž vysázela Barceloně 222 milionů eur za Neymara a z brazilského křídelníka udělala nejdražšího fotbalistu všech dob.

Manchester City zase utratil neuvěřitelných 243,5 milionu eur za čtyři obránce a portugalského brankáře Edersona. Navíc Paříž ještě v létě zaplatí částku od 155 do 190 milionů eur za útočníka Mbappého.

Teprve devatenáctiletý Francouz totiž v letošní sezoně v Paříži hostoval s opcí. Klub z francouzské metropole zaplatí Monaku až letos v létě. Paříž se tak obratně vyhnula pravidlům finanční fair-play.

Na úspěch v Lize mistrů ale oba týmy s majiteli z Perského zálivu stále čekají. Paříž vypadla hned v osmifinále s Realem Madrid. Manchester City zase vypadl ve čtvrtfinále v anglickém derby s Liverpoolem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované