Hlavní obsah

Patnáctiletý Němec ubodal ve škole svého o rok mladšího spolužáka

Ve škole v německém městě Lünen došlo k vraždě. Zabíjel patnáctiletý školákVideo: AP

 

Reklama

Patnáctiletý školák ze západoněmeckého města Lünen ubodal před začátkem vyučování svého o rok mladšího spolužáka. Policie agresora zadržela pro podezření z vraždy.

Článek

Ve škole v německém městě Lünen nedaleko Dortmundu ubodal patnáctiletý mladík svého o rok mladšího spolužáka. O případu informovala dortmundská policie, podle níž se podezřelého mladíka podařilo krátce po činu zadržet.

Policie vydala tiskovou zprávu, ve které uvádí, že oběť i podezřelý jsou žáci školy. Okolnosti činu, ke kterému došlo krátce po osmé hodině ráno, jsou předmětem vyšetřování. Oběť i zřejmý pachatel jsou podle policie Němci. Útočník má také kazašský pas.

Západoněmecké město Lünen leží 15 kilometrů od Dortmundu.

Příliš podrobností o útoku policie, která stále ohledává místo činu, nezveřejnila. Německá média se ale shodují na tom, že použitou zbraní byl nůž a útočník oběť bodal do krku. Podle serveru listu Die Welt útoku předcházela hádka obou chlapců.

Podle deníku Bild byla škola, do níž podezřelý začal docházet teprve nedávno, po tragické události evakuována. Vedení školy také zrušilo celé úterní vyučování. Příbuzným oběti a školákům je k dispozici pomoc psychologa a pastora.

Město Lünen, které leží asi půl hodiny cesty autem severně od centra Dortmundu, má zhruba 86 tisíc obyvatel. Zdejší školu, na níž se tragédie odehrála, navštěvuje 968 žáků.

Reklama

Doporučované