Hlavní obsah

Pelhřimov opraví část kulturního domu, v provozu je přes 50 let

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pelhřimov hledá dodavatele opravy malé scény kulturního domu Máj. V rozpočtu je na ni vyčleněno 18 milionů korun.

Článek

Podle starosty Pelhřimova Ladislava Meda (ODS) to bude první velká investice od zprovoznění sálu před více než 50 lety. Předběžné náklady na stavbu jsou asi 15 milionů korun bez DPH. Zájemci o zakázku mohou svoje nabídky podávat do 11. února. „Předpokládáme, že soutěží se z nákladů něco málo stáhne. Rekonstrukce by měla začít co nejdřív, asi v březnu. A měla by být dokončená do konce roku,“ řekl Med.

V kulturním domě Máj bude také zřejmě do konce roku fungovat jedno z pěti velkých očkovacích center na Vysočině. „Oprava se týká jen malé scény, což je přístavba kulturního domu, a očkovacího centra se vůbec nedotkne,“ řekl Med.

V přístavbě z roku 1968 je podle něho už nevyhovující elektroinstalace i jeviště s hledištěm. Nová úprava stupňovité hlediště zruší, prostor bude univerzálnější. „Sedačky bude možné odstranit, aby tam mohla proběhnout i menší taneční akce,“ řekl Med. Zatím malou scénu využívaly hlavně školy a spolky, konaly se tam komornější akce. Kulturní dům má i velký sál, který začne od poloviny února sloužit pro očkování proti covidu-19. Součástí investice do malé scény bude také stavba venkovního jeviště, rekonstrukce šaten či sociálního zařízení.

Opravu malé scény a stavbu zázemí pro venkovní kulturní akce připravoval Pelhřimov několik let, původně byla i součástí rozpočtu minulého roku.

Reklama

Doporučované