Hlavní obsah

Pětidenní Garden Food Festival v Rožnově vyvrcholí o víkendu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pětidenní Garden Food Festival v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku vyvrcholí o víkendu svou hlavní částí v městském parku. Festival se již od středy koná na několika místech ve městě.

Článek

„Návštěvníky čeká mimo jiné show michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka,“ sdělil zástupce rožnovské radnice Marek Havran.

„Garden Food Festival je poprvé pětidenní a koná se na několika místech ve městě - ve Ville Rosenaw, na Masarykově náměstí nebo v lokalitě Brillovka, vrcholem pak bude sobota a neděle tradičně v městském parku. Zatímco v minulých letech byl hlavní areál v městském parku oplocený a platil se vstup za každou osobu a den festivalu, nyní stačí zakoupit jediný čip za 90 korun. Na něj se po nabití libovolné částky může stravovat jakýkoliv počet návštěvníků během celého festivalu,“ uvedl Havran. Čipy platí na všech festivalových místech ve městě i o víkendu v městském parku.

Na milovníky dobrého jídla a pití čekají stánky s workshopy, kuchařské show, ochutnávky i speciální festivalové menu.

Pořadatelé mysleli i na hygienická opatření. „Bezpečnost je pro nás prioritou. Proto se festival koná na několika místech ve městě, abychom zamezili hromadění návštěvníků u stánků. Zároveň zajistíme rozestupy a dáme veřejnosti k dispozici dezinfekční prostředky,“ uvedla za pořadatele Lucie Matulová.

Reklama

Doporučované