Hlavní obsah

Festival Blues Alive má vyprodáno, zatím sníženou kapacitu

Foto: Seznam Zprávy

Olomoucký kraj.

Reklama

Největší středoevropská přehlídka bluesové hudby Blues Alive, která se bude v Šumperku konat od 12. do 14. listopadu, má již svoji sníženou kapacitu povolenou koronavirovými opatřeními vyprodánu.

Článek

Možnost dalších vstupenek pořadatelé řeší, záležet bude na situaci kolem pandemie koronaviru, informují o tom na stránkách festivalu.

Prodej vstupenek byl zahájen na konci června. Na festival byl původně limitovaný počet vstupenek s ohledem na dosavadní opatření s kapacitou maximálně 1000 lidí, od pondělka je však podle nových opatření omezena kapacita těchto akcí na 500 osob. „Prodali jsme vstupenek více, než jsou stávající omezení. To znamená, že budeme čekat a doufat, že se to rozvolní zase zpátky do původních regulí. Festival je až za 3,5 měsíce,“ řekl dnes ČTK ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Na stránkách www.bluesalive.cz pořadatelé vzkazují, že podle momentální situace s povoleným počtem návštěvníků hromadných akcí přidají či nepřidají do prodeje další permanentky a jednodenní vstupenky na jednotlivé koncerty.

Organizátoři přehlídky budou letos klást důraz na českou bluesovou scénu. Důvodem je nejen zájem posluchačů ale i snaha českou bluesovou scénu po dlouhých měsících karantény podpořit. Proto jsou oba hlavní doprovodné koncerty, tedy páteční odpoledne v H-clubu a sobotní Tematické odpoledne v Domě kultury sestaveny z domácích zdrojů, domácí kapely a hudebníci jsou zařazeni do večerních koncertních maratonů.

V hlavních večerních blocích zahraje Luboš Andršt Blues Band Reunion se slovenským zpěvákem Peterem Lipou. Na jednom z večerních hlavních koncertů vystoupí se svým Full Flavor Bandem také Marek Hlavica. Návštěvníci festivalu budou také svědky hned tří křtů nových alb - harmonikáře Charlieho Slavíka, kapel Band of Heysek a November 2nd, upřesnili v těchto dnech program pořadatelé.

Ze zahraničního programu čekají na diváky legendy jako například přední představitel chicagského blues Lil' Ed Williams, kytarista a zpěvák John Prime, saxofonista Pee Wee Ellis se svojí formací nebo slavný pianista a varhaník Bruce Katz s kapelou a harmonikářem Gilesem Robsonem. K dalším zahraničním hostům patří rakouský bluesový písničkář Hans Theessink, fenomenální maďarský harmonikář Mátyás Pribojszki s big bandem nebo jako objevy americký bluesový písničkář Jontavious Willis a chicagský kytarista a zpěvák Corey Dennison.

Blues Alive je největší mezinárodní festival svého žánru ve střední Evropě. Za dobu své existence se propracoval k pozici světově uznávané přehlídky respektované i v kolébce bluesové hudby, v USA.

Reklama

Doporučované