Hlavní obsah

Společnosti Philip Morris ČR klesl v pololetí zisk na 1,7 miliardy korun

Foto: Seznam Zprávy

Firmě Philip Morris ČR klesl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 14,2 procenta.

Reklama

Zavřené hranice a pandemie měly dopad i na tabákový průmysl. Koronavirus zasáhl i přední firmu vyrábějící tabákové výrobky Philip Morris ČR. Za první půlrok jí klesl zisk o více než 14 procent.

Článek

Společnosti Philip Morris ČR, která je výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, klesl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 14,2 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 4,7 procenta na 8,6 miliardy Kč, oznámila dnes firma na svých webových stránkách. Navzdory pandemii koronaviru považuje výsledky za uspokojivé.

Zisk klesl hlavně kvůli nižším prodejům v pohraničí, snížení prodejů portfolia tabákových výrobků určených ke kouření a pohybům zásob vyvolaným vlivem vládních nařízení v rámci opatření proti pandemii v ČR i na Slovensku.

„V této mimořádné a bezprecedentní situaci způsobené globální pandemií covidu-19 je naší hlavní prioritou zajištění bezpečí našich zaměstnanců a jejich rodin, stejně jako našich partnerů a zákazníků,“ uvedla předsedkyně představenstva a generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová. Jak dodala, firma bez ohledu na covid-19 a opatření přijatá vládami k zamezení šíření viru dosáhla slušných výsledků.

Podle vedení společnosti pokračuje silný růst prodeje tabákových náplní HEETS a zařízení IQOS, v nichž se na rozdíl od obvyklých cigaret tabák zahřívá. Úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je v těchto produktech o 90 až 95 procent nižší, tvrdí firma.

Philip Morris ČR v Česku zaměstnává přes 1 000 lidí. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

Reklama

Doporučované