Hlavní obsah

Písecká Sladovna připravila pro veřejnost 11 výstav, nejvíce ve své historii

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Písecká galerie Sladovna letos připravila pro veřejnost 11 výstav. Je to nejvíce v její patnáctileté historii.

Článek

„K programům ze stálé expozice na konci května přibyla výstava Voda mne napadá, koncem června se otevřelo studio Animárium, které vzniklo ve spolupráci s vídeňským dětským muzeem ZOOM,“ řekl provozní ředitel Sladovny Petr Brůha.

Sladovna i v nových projektech sází na interaktivní obsah, který je vhodný pro všechny věkové kategorie. Animárium, které navazuje na tři roky trvající projekt Animation now. Výstava je sestavena ze dvou částí – v první nastiňuje základy animace, v té druhé si návštěvníci mohou zkusit vytvořit vlastní animovaný film, který se bude promítat v nově vzniklém Anikinu. „Animárium je dlouhodobý projekt, který bude trvat přibližně pět let,“ sdělil Brůha.

O měsíc starší výstava s názvem Voda mne napadá pracuje s tématy jako koloběh nebo spotřeba vody. Kromě zajímavostí má expozice za cíl lidi v této oblasti vzdělávat a podnítit vztah člověka k vodě. „Výstava je založena na principu recyklace, a to i v tom smyslu, že využívá prvků z akcí a výstav o vodě, které se v uplynulých měsících nemohly uskutečnit,“ zmínil ředitel Sladovny a jeden z autorů Adam Langer.

Kvůli nepředvídatelnému vývoji koronaviru má Sladovna stále omezenou kapacitu. „Termín je nyní nutné rezervovat si na všechny výstavy,“ uvedl Langer. Během léta se pod hlavičkou Sladovny uskuteční i venkovní akce, například Šifra Mistra Jana nebo zážitková procházka městem. Budova Sladovny z konce 19. století je s 2500 metry čtverečními největším zážitkovým prostorem pro rodiny s dětmi v Jihočeském kraji.

Reklama

Související témata:

Doporučované