Hlavní obsah

Plzeňští umělci začnou vystupovat pod okny domovů pro seniory

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeňští umělci začínají vystupovat pod okny domovů pro seniory v Plzni i okolí. Seniory, kteří jsou kvůli koronaviru už týdny v izolaci a bez návštěv, čeká hudba, poezie, tanec i divadlo.

Článek

„První vystoupení začínají dnes a další budou v květnu. Za projektem, do kterého se zapojili například loutkoherci a hudebníci z Divadla Alfa, stojí město. Zájem je velký mezi domovy pro seniory i mezi umělci,“ řekl Roman Černík, ředitel Centra Johan, které vystoupení koordinuje.

Jako jedni z prvních dnes vystoupí členové souboru Divadla Alfa pod okny zařízení Domovinka. „Připraven je zhruba hodinový koncert s živou kapelou. Zazní v něm písničky z našich představení Tři mušketýři a Pozor, Zorro! A také několik lidovek,“ řekl ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

S programem přijede deset divadelníků. Klienti budou představení sledovat z oken, při hezkém počasí v přiměřeném počtu a v dostatečné vzdálenosti od účinkujících i ze zahradního altánku, řekla ředitelka Domovinky Bohumila Hajšmanová. Stejný program Alfa odehraje i ve čtvrtek u domova SeneCura a dvakrát ještě 6. května před Domovem se zvláštním režimem Čtyřlístek.

„Kromě Divadla Alfa se nám přihlásila řada umělců, takže připravujeme programy složené z nejrůznějších žánrů. Bude se tančit i recitovat básně, ale ze všeho nejvíc budou znít písničky,“ řekl Černík.

Pod okny domovů pro seniory vystoupí například kabaretní a písničkářská dvojice Vilém Dubnička a Zdeněk Lahoda, šansoniérka Petra Kuna Hynčíková, členové folklorního souboru MLS nebo souboru současného tance Nota. Přidat se chtějí i filharmonici. V Plzni, ale i v nedalekých Vejprnicích vystoupí tento a příští týden také například klaunka Pepina, Lidová muzika z Chrástu nebo skupina Poitín, hrající keltskou hudbu. „Rozpis na další květnové dny připravujeme,“ dodal Černík.

Reklama

Související témata:

Doporučované