Hlavní obsah

Po jarním půstu chystají brněnská divadla bohatší léto

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

Po jarním půstu kvůli koronavirovým opatřením čeká brněnské milovníky divadla bohatší léto. Pod širým nebem hraje nebo bude hrát většina souborů.

Článek

Městské divadlo Brno a Divadlo Bolka Polívky se chystá do Biskupského dvora, opera Národního divadla Brno se představí na Špilberku, který je také dějištěm shakespearovských slavností. Na většinu letních představení lze podle informací z předprodejů dosud získat vstupenky.

Už nyní hraje pod širým nebem Divadlo Husa na provázku. Využilo svou dvoranu. Venkovnímu prostoru přizpůsobilo některé inscenace včetně novinky Gadžové jdou do nebe. Na dvůr se Husa na provázku vrátí i na konci prázdnin. Na zahradu se přesunuli divadelníci z Polárky, pod širým nebem hrají novinku pro děti Slon a mravenec.

Městské divadlo Brno ani letos nepřeruší tradici letních produkcí v Biskupském dvoře. Novinkou je pohádka O statečném kováři s hudbou Petra Ulrycha, premiéra bude 8. června. Následují třeba inscenace Romeo a Julie nebo Noc na Karlštejně. Městské divadlo obsadí Biskupský dvůr do poloviny července, pak naváže Divadlo Bolka Polívky

Národní divadlo Brno se s aktuální sezonou rozloučí 1. července mimořádným koncertem na piazzettě před Janáčkovým divadlem. Operní soubor už den před tím na Špilberku uvede Lazebníka sevillského, v červenci pak další opery Nabucco a La Traviata, v srpnu Carmen a znovu Nabucco, 1. září pak ještě jednou Lazebníka sevillského.

Od srpna Národní divadlo Brno začne intenzivně hrát i ve svých sálech, připravena je série odložených premiér v baletu, opeře i činohře. Kapacita je zatím omezená. „To nám umožní akčně reagovat na předpokládané omezování restrikcí a navyšování povolené kapacity,“ informovalo divadlo v tiskové zprávě .

Stálicí brněnského kulturního léta jsou shakespearovské slavnosti. Od 3. června jsou v předprodeji vstupenky na prozatím 11 večerů na Špilberku. Na programu je šest inscenací včetně třeba Zimní pohádky a Hamleta.

Reklama

Doporučované