Hlavní obsah

Za trenéra Holoubka začala hrát Sparta na protiútoky. To je pro mě nepřijatelné, říká Ščasný

Zdeněk Ščasný chce, aby byla Sparta zase dominantní.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Během zimy proběhly ve fotbalové Spartě další změny. Pozici sportovního ředitele obsadil bývalý trenér Letenských Zdeněk Ščasný.

Článek

Od začátku letošního roku působí ve fotbalové Spartě sportovní ředitel Zdeněk Ščasný, který byl u příchodu Nicolae Stancia, nejdražší posily v historii klubu. „Věřím, že nám Stanciu přinese kvalitu do středu hřiště. Museli jsme reagovat poté, co Tomáš Rosický ukončil kariéru,“ vysvětluje Ščasný.

Šedesátiletý fotbalový odborník za Spartu v minulosti hrál a také ji dvakrát trénoval. Jeho poslední trenérské angažmá ve Spartě skončilo na podzim roku 2016 po prohraném derby.

„Během svého trenérského angažmá bych si sportovního ředitele dokázal představit,” říká Ščasný, který zastává funkci společně s Tomášem Rosickým.

Během posledního roku přestala mít Sparta ve většině soutěžních zápasů více ze hry, což se hodně nelíbilo hlavně fanouškům.

„Musíme být znovu dominantní, trenér Holoubek měl sice v evropských pohárech výsledky, ale změnil styl hry, když začal sázet na protiútoky,” pokračuje Ščasný s tím, že je pro něj je teď taková taktika nepřijatelná.

V úvodním videu naleznete rozhovor se Zdeňkem Ščasným – mimo jiné o nových posilách, spolupráci s Tomášem Rosickým a Andreou Stramaccionim nebo také o Lukáši Váchovi a Tiémokovi Konatém.

Reklama

Doporučované