Hlavní obsah

Po tragické nehodě zahynula herečka Lisa Banesová. Viník ujel

Foto: Profimedia.cz

Lisa Banesová zemřela ve věku 65 let.

Reklama

K jejím nejznámějším rolím patří postava matky hlavní postavy v hvězdně obsazeném psychologickém thrilleru Zmizelá. Objevila se i v řadě legendárních seriálů – od Star Treku po To je vražda, napsala.

Článek

Americká herečka Lisa Banesová zemřela ve věku 65 let na následky nehody, při níž ji v New Yorku srazil skútr. Potvrdila to v úterý tamní policie.

Banesová 4. června přecházela po přechodu na Manhattanu, když ji srazil skútr. Řidič z místa nehody ujel a policie po něm nadále pátrá. Herečka utrpěla zranění hlavy, jemuž pak v pondělí podlehla.

Svou kariéru rodačka z Ohia začínala v 80. letech, kdy se prosadila na Broadwayi a také v řadě televizních seriálů. Objevila se ve Star Treku, To je vražda, napsala, Frasier, Odpočívej v pokoji nebo Právo a pořádek.

Zřejmě nejznámější filmovou rolí je pak matka Amy Elliotové (hrála ji Rosamund Pikeová) v psychlogickém thrilleru Zmizelá. V něm se pod režijní taktovkou Davida Finchera objevila po boku hollywoodských hvězd, jako je Ben Affleck či Neil Patrick Harris. K jejím dalším počinům na velkém plátně patří také film Lék na život z roku 2016, který režíroval Gore Verbinski, připomíná BBC.

Nejvíce oceňovaná je ovšem její práce na divadelních prknech. Za výkon ve hře Look Back in Anger Johna Osborna získala i cenu Theatre World Award.

Prostřednictvím sociálních sítí se s ní loučí řada hvězd v čele s hercem a režisérem Sethem MacFarlanem. A také její manželka Kathryn Kranholdová.

Reklama

Související témata:

Doporučované