Hlavní obsah

Pod Petrovem, nebo u řeky? Politici se hádají, stěhování brněnského nádraží se opět zdržuje

V Jižním centru nedaleko Zvonařky může stát nové vlakové nádraží. Druhá varianta počítá s polohou pod Petrovem.

 

Reklama

Kde bude nové brněnské vlakové nádraží? Už v lednu měli jihomoravští zastupitelé poslat vládě konečné stanovisko města. Jak ale zjistily Seznam Zprávy, termín se opět oddaluje, a to až na konec února. Nové nádraží navíc rozděluje brněnskou koalici. Politici se teď dohadují, jakým způsobem zjistí názor Brňanů na odsun nádraží.

Článek

Hektary zanedbaných ploch a stovky kolejí, které jako by nikam nevedly. Právě v takzvaném Jižním centru nedaleko Zvonařky může už za několik let stát nové vlakové nádraží. Druhá varianta počítá s polohou pod Petrovem, jen pár stovek metrů od současného nádraží. Koaliční strany se však nemohou dohodnout, ke které možnosti se přikloní.

Strany v koalici rozděluje především věta v koaliční smlouvě, podle níž vyberou variantu s podporou veřejnosti. Proto řeší, jak názor od lidí zjistit. ANO chce velmi podrobný sociologický průzkum s více otázkami, Žít Brno s Piráty a zelení žádají co nejstručnější anketu. „Hlavně chceme, aby lidé mohli jasně vybrat jednu z možností,” sdělil náměstek primátora Martin Ander ze Strany zelených.

Podle primátora Petra Vokřála má být průzkum profesionální a podrobný. „Chceme více detailních otázek, abychom zjistili povědomí lidí o možnostech nádraží,” uvedl primátor.

Protože koalice není v této otázce jednotná, posune podle zjištění Seznam Zpráv jednání zastupitelů o nádraží až na konec února. Koaliční strany zároveň opatrně přiznávají, že pokud se neshodnou na tom, jak naloží s průzkumem, může to znamenat velké problémy pro koalici.

Reklama

Doporučované