Hlavní obsah

Podnikatelé z okolí Slavkova mají k dispozici webové tržiště

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Podnikatelé z okolí Slavkova u Brna mohou od začátku tohoto týdne nabízet své produkty a služby zdarma prostřednictvím webového tržiště. Zřídila jej místní akční skupina Slavkovské bojiště.

Článek

Podnikatelům má pomoci v době, kdy jejich možnosti prodeje jsou kvůli opatřením proti šíření nového koronaviru omezené. V tiskové zprávě to dnes uvedl předseda skupiny Jan Grolich.

Web slavkovsketrziste.cz soustředí nabídky regionálních podnikatelů. Využít ho mohou místní restaurace, vinařství, masérky či farmy. „Místní podnikatelé se na nás začali obracet, že nyní mají velmi omezené možnosti prodeje svých produktů či poskytování svých služeb. Chceme je tímto podpořit. A rádi bychom, aby vedle Slavkovského bojiště lidé co nejdříve znali a používali i slavkovské tržiště,“ uvedl Grolich.

Původně se měl projekt soustředit především na malé producenty jako výrobce sýrů, malé pivovary a podobně. Ukázalo se však, že o projekt mají zájem i restaurace, které dnes bojují o přežití. „V dnešní době uvítáme jakoukoli propagaci našich služeb, jak výdej z okénka, tak rozvoz obědů a pizzy,“ uvedl majitel restaurace U Zbojníka v Mokré-Horákově Lukáš Lazarčík, který nabídku tržiště využil jako jeden z prvních.

Webové tržiště funguje od pondělí 20. dubna, podnikatelů je zaregistrovaná zatím desítka. Pracovníci místní akční skupiny ale oslovují i další. „Rozeslali jsme nabídku i všem našim starostům, aby předali nabídku podnikatelům ze svých obcí, protože oni nejlépe vědí, kterým podnikatelům by nabídka mohla pomoci,“ uvedl Grolich.

Zájemci z oblasti Slavkova, Šlapanic a Bučovic se mohou ozvat na e-mail tomanova@slavkovskebojiste.cz a poslat svoji nabídku ke zveřejnění.

Reklama

Doporučované