Hlavní obsah

Pokusný balonek Andreje Babiše: Ať firmy povinně testují zaměstnance

Foto: vlada.cz

Andrej Babiš se zlobí, že výjimek, které jeho vláda sama zavedla, je moc.

Reklama

Vláda se zřejmě již dnes bude zabývat přísnějšími opatřeními proti šířící se nákaze covidem-19.

Článek

„Možná už v pondělí budeme rozhodovat o nových přísnějších opatřeních proti šíření koronaviru,“ uvedl v rozhovoru pro MF Dnes ze svého svěřenského fondu premiér Andrej Babiš.

A v tomto rozhovoru také zmínil opatření, která by mohla vláda zavést. „Pokud vím, tak lidé v některých podnicích nepřestali nosit roušky ani v létě. Úplný lockdown si já osobně neumím představit, ale mohou být přijata opatření, že by firmy měly povinnost testovat, ale já nejsem epidemiolog, nechci to navrhovat. Vidím ale, že opatření zatím bohužel nefungují,“ řekl Babiš.

Kromě toho vláda projde výjimky z aktuálně platných opatření, protože „je jich moc“, jak premiér již předeslal ve svém týdenním hlášení na internetu. „Předpokládám, že ta opatření se zpřísní,“ uvedl pro MF Dnes. Dodal ovšem, že přísnější opatření má představit vládě dosluhující ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Babiš tak znovu ještě před jednáním vlády testuje, jaká bude na nápad s povinným testováním ve firmách reakce. Podobné úvahy vypouštějí před jednáním vlády její členové pravidelně. Třeba na počátku října o povinných rouškách venku spekuloval právě ministr Prymula. Posléze se staly skutečností. Stejně tak ještě před vyhlášením uvažoval nahlas – tentokrát v MF Dnes – o úplném uzavření divadel.

Situaci sledujeme online:

Reklama

Související témata:

Doporučované