Hlavní obsah

Policie expremiérovi Malajsie zabavila téměř 300 krabic se zbožím, šperky a bankovkami

Video: AP, Reuters

 

Reklama

V domě bývalého malajsijského premiéra policie zabavila značkové kabelky, bankovky a luxusní šperky. Najib Razak je spojován s korupční kauzou, při níž z investičního fondu, který založil, zmizely čtyři miliardy dolarů.

Článek

Malajsijská policie v soukromé rezidenci, kde přebýval expremiér Najib Razak, objevila a zabavila 284 krabic se značkovými kabelkami a desítky tašek plných bankovek, šperků a luxusních hodinek. Informovala o tom agentura Reuters.

Šéf vyšetřovatelů Amar Singh v rozhovoru pro internetový zpravodajský kanál Star TV uvedl, že policie podnikla razie na šesti místech, včetně kanceláře premiéra, jeho někdejší oficiální rezidence a ve čtyřech soukromých rezidencích.

Pověst Najiba Razaka poškodil korupční skandál kolem investičního fondu 1MDB, který sám založil. Byly z něj ukradeny asi čtyři miliardy dolarů (skoro 86 miliard Kč) a o případ se zajímá Švýcarsko i Spojené státy.

Na osobním kontě bývalého šéfa vlády se objevilo přes 680 milionů dolarů (14,6 miliardy Kč). Najib Razak veškerá obvinění popírá. Razie s případem souvisí, potvrdil Singh.

Na příkaz nového malajsijského premiéra Mahathira Mohamada nesmí Razak ani jeho manželka Rosmah Mansorová vycestovat ze země.

Reklama

Související témata:

Doporučované