Hlavní obsah

Policie vybuduje v bývalých kasárnách v Kutné Hoře výcvikové centrum

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Bývalé kasárny v Kutné Hoře se promění na policejní výcvikové centrum. Přestavba chátrajícího areálu vyjde na 100 milionů korun, většinu pokryje dotace z norských fondů, uvedla policie v tiskové zprávě.

Článek

Práce začaly v těchto dnech a mají být hotové do konce příštího roku. Starosta Kutné Hory Josef Viktora (ANO) větší přítomnost policistů ve městě přivítal.

Areál by měl sloužit jako školicí tréninkové centrum a výcviková základna. Policistům zajistí ubytování, výcvik, školení a konferenční prostory. Součástí bude také venkovní cvičební polygon, který bude podle policie srovnatelný s překážkovou dráhou využívanou v rámci NATO.

„Byla oficiálně zahájena stavba. Mělo by to být výcvikové středisko pro 100 policistů,“ uvedl Viktora, který zprávu o rekonstrukci kasáren přivítal. Větší přítomnost policistů podle něj Kutné Hoře pomůže.

Město chtělo v minulosti bývalé vojenské objekty získat a vybudovat v nich sociální byty. Lidé z okolí se však proti tomu bouřili. Vznikla dokonce petice, která varovala před vytvořením ghetta pro sociálně vyloučené. Podle tehdejšího vedení radnice ale měli v opravených kasárnách najít útočiště mladí lidé, senioři a jedinci, kteří nedosáhnou na hypotéky, nikoli nepřizpůsobiví lidé. Převod na město se nakonec neuskutečnil.

Reklama

Doporučované