Hlavní obsah

Policie zatkla dva Afghánce kvůli smrti Němce ve městě Köthen

Foto: ČTK

Na hřišti, kde muž přišel o život, v neděli lidé z města i místní politici zapalovali svíčky a pokládali květiny.

Reklama

Ve městě Köthen v Sasku-Anhaltsku zemřel dvaadvacetiletý Němec. Policie v souvislosti s jeho úmrtím zatkla dva Afghánce. Mezi dvěma Němci a Afghánci zřejmě došlo k potyčce, pozadí úmrtí se ale dosud nepodařilo vyšetřit.

Článek

Německá policie zatkla v noci na neděli ve městě Köthen v Sasku-Anhaltsku dva Afghánce v souvislosti se smrtí mladého Němce.

Podle dosavadních informací zemřel v Köthenu na východě Německa 22letý německý občan. Ten se patrně připletl do hádky ve skupině afghánských mužů, pozadí úmrtí se ale dosud nepodařilo vyšetřit.

Agentura DPA napsala, že se incident odehrál na hřišti, kam přišli tři muži z Afghánistánu společně s jednou těhotnou ženou a dohadovali se, kdo je otcem jejího dítěte. Ke skupině později přistoupili dva Němci, zatím se ale nepodařilo zjistit, co se mezi muži přihodilo a proč vznikla potyčka.

Mrtvý Němec podle serveru listu Die Welt utrpěl krvácení do mozku, pitva je nařízená na neděli. Třetí ze skupiny Afghánců zatím podezřelý není.

Na hřišti, kde muž přišel o život, v neděli lidé z města i místní politici zapalovali svíčky a pokládali květiny. Zástupci církve vyzvali lidi k rozvaze. „Mohu jen doufat a apelovat na to, aby se násilí neoplácelo násilím,” citovala DPA místního faráře Lothara Scholze.

Nedávná vražda pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu, z níž je podezřelá trojice přistěhovalců ze Sýrie a Iráku, vyvolala vlnu protiimigračních demonstrací i protestů proti nacionalismu.

Někteří radikálové, kteří se demonstrací účastnili, napadali přistěhovalce, média i policisty.

Třetího září přerušil sérii demonstrací koncert proti rasismu, na kterém se v Chemnitzu sešlo přes 50 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované