Hlavní obsah

Policie ohledala dům v Mikulandské ulici. Pátrala po příčině zřícení části domu

Policie případ prošetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie místo převzala v noci na středu poté, co hasiči konstatovali, že pod troskami už by neměl být žádný člověk. Zda se na místo vrátí i ve čtvrtek, zatím neví.

Článek

V troskách budovy v Mikulandské ulici v centru Prahy, jejíž dvě patra se zřítila v úterý dopoledne na stavební dělníky, začali ve středu ráno pracovat policejní vyšetřovatelé. Spolu se statiky hledali příčinu zřícení budovy.

Policie místo převzala od hasičů v noci z úterý na středu. Stalo se tak poté, co hasiči konstatovali, že pod troskami už by neměl nikdo být. Původně přitom hasiči předpokládali, že pod sutinami je minimálně jeden člověk. Policisté místo ohledávali přibližně do sedmnácté hodiny. Zda se na místo vrátí i ve čtvrtek, zatím není jisté. Ulici mezitím zprůchodnili pro pěší, automobilová doprava do ní ale stále nesmí.

Případ zatím policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Podle zjištěných informací a stop a za pomoci odborníků vyšetřovatelé zjišťují příčinu zřícení a případnou trestní odpovědnost. „Na závěry je zatím příliš brzo. Bude to především o znalcích,” podotkl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Policisté znají identitu zraněných dělníků, všichni jsou cizinci. Jejich státní příslušnost podle mluvčího sdělit nemohou.

Poslechněte si vyjádření mluvčího policie Jana Rybanského:

Policejní mluvčí Jan Rybanský.Video: hanu

Podle zákulisních informací si záchranáři stěžují na velký nepořádek ve stavebním deníku. Nebylo z něj prý možné zjistit, kolik lidí na stavbě bylo. A někteří velitelé jednotlivých skupin dělníků prý z místa hned po havárii utekli. Oficiálně ale nechce tyto informace nikdo komentovat.

Video: Záběry policejního dronu

Záběry policejního dronu. Zdroj: Policie ČR.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

Záchranáři z trosek hned po havárii vyprostili tři dělníky. Všichni skončili v nemocnici. Zranění jednoho z nich jsou velmi vážná.

Reklama

Související témata:

Doporučované