Hlavní obsah

Trump očima Kimových Korejců. Pomáhá prý těm loutkám z jihu

Severokorejci hodnotí prvních sto dnů Donalda Trumpa v úřadě.

 

Reklama

Agentura AP se u příležitosti 100 dní Donalda Truma v úřadě ptala v Pchjongjangu, co si o něm tamní obyvatelé myslí.

Článek

V sobotu americký prezident Donald Trump oslaví sto dní v úřadě. Agentura AP vyrazila do ulic severokorejského Pchjongjangu, aby se tamních obyvatel zeptala, co si o novém prezidentovi USA myslí.

Severokorejci reportérům na kameru prezidenta Spojených států ochotně zhodnotili, ale jako obvykle se při hovoru na veřejnosti - a ještě pro zahraniční agenturu - drželi oficiálních replik.

A tak v reportáži slyšíme často užívanou frázi, že není důležité, kdo je právě ve Spojených státech v úřadě prezidenta, protože se nic nezmění, dokud Amerika nepřestane s nepřátelskou politikou vůči KLDR.

Někteří respondenti pak uvedli, že s Trumpem se situace ještě zhoršila. „Od jeho inaugurace jsou všechna vojenská cvičení s těmi loutkami z Jižní Koreje daleko větší, než kdy bývala,” sdělil obyvatel Pchjongjangu Paek Chol Man.

Napětí mezi Spojenými státy a Severní Koreou neustále roste. KLDR v poslední době provedla několik raketových testů. Pravděpodobně se připravuje i na test jaderný. V současné době údajně pracuje na vývoji balistické rakety, která dosáhne až do USA.

Trump do oblasti Severní Koreje vyslal několik vojenských plavidel a jadernou ponorku.

Reklama

Doporučované