Hlavní obsah

Poradci tlačí na prezidenta: Nechlubte se, jak hodně kouříte, kolik toho vypijete a sníte

Prezidentovi poradci si uvědomují, že zdravotní stav je nyní největší slabinou Miloše Zemana. Co mají v plánu?Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Takhle jste Miloše Zemana ještě neviděli: na kurtu s tenisty, líbání s házenkářkami, na běžkách…

Článek

Tým kolem obhajujícího prezidenta jen obtížně donutí Miloše Zemana, aby ve 72 letech měnil svůj životní styl. Snaží se proto alespoň ovlivnit, jak o něm hlava státu mluví.

Pokud Zemanovým poradcům vyjde jejich snažení – což není zdaleka jisté – český prezident by se měl minimálně do lednových voleb zdržet propagace nezdravého žití. Tedy přestat pronášet své oblíbené věty o výhodách kouření či zelenině prohrané skrz „transformační mezičlánek, který se jmenuje prase“.

Čtyři měsíce před obhajobou prezidentské funkce se alespoň takto snaží hradní tým reagovat na debatu o Zemanově zdravotním stavu a kondici. Prezident sám i jeho nejbližší spolupracovníci si uvědomují, že jde o slabinu, která mu klidně může prohrát volby.

Miloš Zeman dnes už ne vždy vypadá a působí jako silný a dominantní hráč, což byla role, do níž se celou politickou kariéru rád stylizoval. Záběry, kdy mu dělá potíže vyjít schody nebo špatně vstává ze židle, samozřejmě působí na podvědomí voličů.

O tom, jestli to vše může Zemanovi opravdu ublížit a jak reagují jeho hlavní soupeři v boji o Hrad, je další díl pátečního politického pořadu Sněmovní 4, který si pusťte nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované